Tomatsalsa

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Salsa betyder sauce, men kan bedre oversættes med dip, for der er langt fra vores sovsetradition til det mexicanske køkkens salsaer. En salsa består af rå eller kogte/bagte grønsager og frugt, ofte med tomat, løg, hvidløg og krydret med frisk koriander og ikke mindst chili. Salsaen kan også vendes med strimlet kyllingekød eller vendes i en portion kogte ris til mexicanske retter.
Man kan udmærket lave stor portion og gemme den et par dage i køleskabet. Servér den ved stuetemperatur.

3-4 friske flåede tomater
1 frisk eller syltet jalapeñopeber
1 fed finthakket hvidløg
1/2 finthakket løg
4 spsk snittet frisk koriander eller bredbladet persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Hak tomaterne groft og skær chilien i små tern. Bland alle ingredienser og smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker.

Tips:
Det skal være friske flåede tomater til denne salsa, da dem fra dåse er kogte

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk