Torskerogn med pastinak og porre

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Man bliver aldrig træt af torskerogn hvis man vel at mærke nøjes med at spise den i årets første måneder, hvor der er sæson for den – kogt, stegt eller marineret, i fiskefrikadeller, paté eller kartoffelpandekager (se forrige side). I denne opskrift bliver den kogte torskerogn serveret med syltede porrer og hvide stave af blancheret pastinak.

Forret/buffetret
250 g pastinakker i stave
250 g porrer i tynde strimler
1 spsk olivenolie
1 bdt. hakket persille
3/4 dl lys vineddike
125 g sukker
75 g honning
500 g kogt torskerogn
Kapers

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring 2 1/2 dl vand i kog med lidt salt. Blancher pastinakstavene i 2 min. Tag dem op, køl dem af i en sigte, vend dem i olivenolie og hakket persille, smag til med salt og peber.

Kom vineddike, sukker og honning i kogevandet og bring det atter i kog. Hæld lagen over porrerne, drys med peber fra kværnen og lad dem trække et par timer.
Læg torskerognen på et fad, kom de syltede porrer over og fordel pastinakkerne omkring med lidt af lagen fra de syltede porrer. Drys med kapers og server med brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk