tuntatar

KILDE: Karam Hansen, elev foråret 2016

DET BEHØVER DU

Til tartar:
500g tun
75g rogn
2-3 chillier, tørret eller friske
Saft af 2 limefrugter
1/2 knold ingefær
1 spsk honning
2-4 tsk eddike, fortrinsvist en lidt sødere eddike ligesom solbær eller æble
2-3 blade ramsløg
1 håndfuld basilikum
2 tsk sesam frø
salt og peber til smag
Til avocado toppen:
2-3 modne avocadoer
Saf af en citron
2-3 spsk oliven olie
salt, peber of paprika til smag

SÅDAN SKAL DU GØRE

1. Hak tun op i fine tern og bland det i en skål med rogn. Sæt denne skål til side, kan sættes i køleskabet men behøver det ikke.
2. Skær ingefær, ramsløg, basilikum og chillier op fint og læg i en anden skål end tunen.
3. Hæl honning, limesaft of eddike over indholdet af den anden skål og bland med en ske indtil honningen er helt opløst. Denne marinade burde smage surt og sødt med en efternote af chili.
4. På en pande, rest sesamfrøene på høj varme men forsigtigt. Røst panden en gang i mellem indtil frøene begynder at dufte og et par stykker hopper op af panden.
5. Bland frøene i marinaden og smag til med salt og peber.
6. Hæl marinaden over tun og rogn blandingen of rør sammen. Der efter, dæk skålen og set den i køleskabbet for at lade smagene blandene sammen i 30-60 minutter.
7. Omkring 15 minutter før servering, begynd at forberede avocado toppen.
8. Start me at skære avocadoerne halt over, skær toppen af of pil skalden af.
9. Skær avocadoerne i tern der er lidt større en tun terne og kom i en skål.
10. Hæl salt, peber, citronsaft og olie over avocado terne of rør sammen med en ske, uden at mose avocadoen.
11. Tag tun blandingen ud af kølleskabet og placer i serveringsfadet.
12. Smør avocado toppen over tun tartaren og drys paprika ud over til smag.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk