Urtemayo

DET BEHØVER DU

Urtemayo til 1,5 dL

 

1 pasteuriseret æggeblomme

1/4 tsk salt

1 tsk æblecidereddike

1 dl olie

5-10 gram groft hakkede og skyllede urter (fx løgkarse, purløg, karse, løvstikke, ramsløg)

evt. 1 tsk dijonsennep

 

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Æggeblomme piskes sammen med salt og citronsaft og dijonsennep. Herefter tilsættes olien først dråbevis, til blandingen tykner, derpå i en tynd stråle under hård piskning. Til sidst tilsættes urterne, som piskes eller vendes i. Den smages til med salt, eddike og sennep. (Den skal helst ikke have for meget sennep, da det overdøver urterne.)

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk