Vandbakkelser med matchacreme

KILDE: http://www.terrible.dk/

DET BEHØVER DU

Vandbakkelsesdej:

125 g vand

125 g sødmælk

125 g usaltet smør

10 g sukker (1 tsk.)

5 g salt (1/2 tsk.)

125 g hvedemel

220 g hele æg (4-5 æg)

 

Matchacreme:

800 g sødmælk

200 g piskefløde

180 g sukker

200 g æggeblommer ​

80 g majsstivelse

10 g matcha te

SÅDAN SKAL DU GØRE

Vandbakkelser:

Forbered alle ingredienser. Mål æggene af. Sigt mel på et stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 165°C.

Hæld vand og sødmælk i en gryde og tilsæt salt, sukker og smør skåret i små stykker. Sæt gryden på ilden og bring i kog. Lige så snart det koger, tages det af varmen, og al den sigtede mel tilsættes på en gang. Bland med en træspatel, pas på ikke at efterlade klumper. Sæt gryden tilbage på ilden og fortsæt med at røre, indtil dejen er fast og slipper ske og gryde. Hæld dejen i en skål. Tilsæt æggene til dejen et ad gangen og rør dem godt ind i dejen med en træspatel.

Når vandbakkelsesdejen er klar, fyld en sprøjtepose med dej og sprøjt derefter dejen på en bageplade. I skal lave 18 stk. kugler (choux).  Drys lidt haglsukker på. Start bagning ved 165°C. Efter cirka 20 minutter skrues ned til 150°C. Fortsæt bagning i 20 minutter. Når de er færdigbagte, tages de ud og flækkes i 2. Når de er helt afkølede, fyld dem med kagecreme og sæt låg på.

Matchacreme:

Hæld mælk og piskefløde i en gryde med ca. halvdelen af sukkeret. Sæt gryden på blusset og bring den i kog. Rør i mælken en gang imellem, så den ikke brænder på.   Pisk æggeblommer og resten af sukkeret i en skål, indtil massen bliver lys og luftig. Tilsæt majsstivelse og pisk grundigt.
Hæld den kogende mælk i æg/sukker blandingen under piskning. Hæld cremen tilbage i gryden, og sæt den på blusset. Pisk kraftigt i ca. 1 minut, indtil cremen bliver tyk.   Hæld cremen i en skål og dæk overfladen til med husholdningsfilm. Husholdningsfilmen skal ikke ligge hen over skålen men helt nede ovenpå selve cremen. Lad den køle af i køleskabet.

Når cremen er afkølet, tages husholdningsfilmen af, og man pisker cremen grundigt igennem. Den skal være smidig og klumpfri, før man bruger den.   Tilsæt matcha te (pulver) og pisk cremen grundigt.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk