Varm muslingesalat med rosenkål

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Når havet omkring os bliver koldere og den første nattefrost sætter ind, er det tid for de første danske rosenkål. Samtidig er blåmuslingerne af god kvalitet, så hvorfor ikke kombinere disse to kulinariske skatte i en og samme ret.

Buffetret/Forret
1 kg muslinger
300 g rensede rosenkål
2 spsk olivenolie
1 løg i tern
1 gulerod i tern
2 kviste timian
30 g soltørret tomat i små tern
1 dl hvidvin
1/2 bdt. finthakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Gør muslingerne i stand. Kasser muslinger, der er huller i eller som ikke lukker sig, når de får et dask ned i køkkenbordet.
Bring rosenkålene i kog i letsaltet vand og kog dem al dente ca. 5 min. Skær dem i kvarte hvis de er for store.
Svits løg og gulerod kort i olivenolie med hvidløg. Kom timian og soltørret tomat ved, og tilsæt hvidvin, 1 dl vand samt de rensede muslinger. Læg låg på og kog muslingerne i 5 min. Ryst gryden undervejs. Tag muslingerne op med en hulske og læg dem i et dybt fad – husk at kassere muslinger, der ikke har åbnet sig.
Kom soltørret tomat og rosenkål i gryden og varm det igennem.
Fordel grønsagerne over muslingerne, drys med persille og server lun med brød til. Retten kan også bruges kold på en buffet.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk