DET BEHØVER DU
Til 8 personer:
Suppen:
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. spidskommen
2 tsk. tørrede korianderfrø
1 spsk. olivenolie
1 porre, fintsnittet
2 gulerødder, revet
2 rødløg, finthakket
2 limeblade, eller skal af 1 limefrugt
4 fed hvidløg, knust
1/2 rød chili
Et tommelstort stykke frisk ingefær, revet
3 dl usødet kokosmælk
1,4 l vand
2 dl røde linser
1 dl fishsauce
Limesaft
1 stort bundt koriander
Kyllingeboller:
2 kyllingebryster uden skind og ben
2 fed hvidløg
1/2 bundt koriander
1 bundt frisk mynte
1 spsk. majsmel
2 spsk. fishsauce
SÅDAN SKAL DU GØRE
Til bollerne blendes kyllingebryster og de øvrige ingredienser til en lidt sej fars, som sættes i køleskab og hviler 1/2 times tid, før de trilles til drue-store boller.
Til suppen ristes først de tørrede krydderier på en varm, tør pande, og males i en morter eller en kaffemølle. Sautér de næste otte ingredienser til og med ingefæren i olien ca. fem minutter. Tilsæt krydderierne og kokosmælken og bring det i kog.
Tilsæt linserne, og simrekog i ca. 20 minutter. Fem minutter før servering dumpes bollerne og fish sauce i, og simrer med. Smag grundigt til med salt, peber og limesaft, og evt. lidt sukker for at gøre smagen mere blød og rund.