DET BEHØVER DU
100 g brødkrumme ( ca. 3 skiver franskbrød)
ca. 3 dl fløde (9 % eller 13 %)
1/2 løg (75 g)
3 enebær
3 kviste frisk timian
500 g hakket dyrekød
1 tsk groft salt
1 æg
1/2 knsp peber fra kværn
1 spsk olie
15 g smør
SÅDAN SKAL DU GØRE
Udblød brødkrumme uden skorpe i fløde ca. 10 min. Pil og hak løget fint. Knus enebær i en morter. Skyld timianbladene. Rør kødet sejt med salt. Rør herefter alle ingredienserne godt sammen, dog ikke smør og olie. Sæt farsen i køleskabet i mindst 30 min. Rør evt. mere fløde i, hvis farsen er for fast. Form farsen til frikadeller med en ske. Steg dem i varm olie og smør ved jævn varme ca. 5 min. på hver side indtil de er gennemstegte.
TIP: Dyrekød kan købes hos slagteren eller i specialbutikker.