Vildtragout med gulerodscapellacci

KILDE: Eleverne fra Gastro

DET BEHØVER DU

Capellaci:
500 g hvedemel (tipo 00)
5 æg

Gulerodspure:
1 kg. gulerødder
200 g. smør
1 tsk salt
Saft fra en ½ citron
En smule vand

Vildtragout:
Nakke og bov af råbuk eller lign.
2 ½ dl. rødvin
1 spsk. røget paprika
1 løg
2 gulerødder
2 stænger blegselleri
Tilsæt evt. et par lauerbærblade eller et par kviste timian for ekstra smag.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Gulerodspure:
Gulerødderne steges hårdt i smørret til de tager farve. Herefter hældes en smule vand på. Når vandet er fordampet purers gulerødderne  og citron og salt tilsættes efter behov.

Capellaci:
Lav pastadejen. Den skal æltes meget grundigt, evt i en foodprocessor, eller ved at blive kørt gentagne gange gennem pastamaskinen.
Del dejen i mindst 8 klumper og rul den ud til den er glat. Skær dejen i kvadrater på 6×6 cm. Læg en teskefuld fyld på hver kvadrat og fold det til en trekant og klem kanten sammen om fyldet. Klem trekantens to spidser og sno den om en finger og saml den som til Tortelini.

Vildtragout:
Vildtragout laves afnakke og bov fra dyret skæres i leddene og koges med vin, løg, bladselleri, salt og røget paprika i ca. 2,5 time (kan gøres hurtigere ved brug af trykkoger) Kødet pilles efterfølgende af og og blandes med de bløde grøntsager, smag til med salt og peber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk