Hotdogbrød m. urter

DET BEHØVER DU

(Giver 10-12 stk.)

0,5 liter koldt vand

70 gram sukker

10 gram salt

25 gram gær

300 gram sigtet speltmel

700 gram hvedemel

75 gram smør (smeltet, men helst ikke for varmt)

1 æg

25 gram hakkede urter (persille, ramsløg osv.)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smørret smeltes først i gryden.

Salt, sukker, gær og vand blandes til det er opløst i røremaskine med dejkrog.

Al speltmel samt ca. 200 gram hvedemel tilsættes, og røres indtil ensartet.

Smeltet smør blandes i dejen, herefter tilsættes det piskede æg sammen med urterne. (Hæld ikke æggen i det varme smør, da æggene vil koagulere.)

Herefter tilsættes resten af melet.

Der blandes på relativt lav fart, herefter æltes ved høj hastighed, så man kan se at dejen ikke bare drejer rundt inde i krogen, men kastes ind mod kanten.Der æltes i ca. 5-10 minutter, til dejen føles god.

Dejen lægges i hæveskål/bakke til natten over.

Næste dag lægges dejen på bordet og der laves boller på 140-150 gram, som rulles lange til hotdogform. Bradepanden sprayes med sprayfedt, og brødene lægges på. De efterhæves under et let fugtigt viskestykke i ca. 1 time.

Skær et snit øverst på bollen, for at sikre at den sprækker dér. De bages ved 180-200 grader i ca. 8-10 minutter, til de er færdigbagte. De må gerne tage lidt farve.

Server gerne med hjemmelavede lammepølser  og masser af lækkert hjemmelavet tilbehør – på Folkemødet fyldte vi Suhrs’ hotdog med rabarberketchup, bornholmsk sennep, syltede sennepsfrø,  urtemayo, syltede rødløg og rugbrødscrumble.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk