Øllebrød a la Suhrs m. råsyltet rabarber

DET BEHØVER DU

(Til 10 portioner)

1 kg rugbrød med eller uden kerner – det er en smagssag.

1/2 l øl

60 g sukker

0,5 spsk salt

1,2 l vand

 

200 g rabarber

130 g honning

 

frisk mynte

flødeskum

SÅDAN SKAL DU GØRE

Start med at forberede tilbehøret: Skær rabarber ud i papirtynde skiver. Vend med honning og lad hvile natten over.

Øllebrød: Rugbrød rives ned i en gryde. Alle ingredienserne blandes sammen i gryden og bringes i kog. Det må ikke bulderkoge. Husk at røre hele tiden. Der skal helst være øllebrød til op over albuerne.
Servér din øllebrød med flødeskum, råsyltede rabarber og hakket mynte (evt. også honningristede hasselnødder). Pynt med syren og hybenrose på toppen for en ekstra Instagram-værdig omgang øllebrød – #suhrs!  Smukkere øllebrød findes ikke!

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk