DET BEHØVER DU
(Til 10 portioner)
1 kg rugbrød med eller uden kerner – det er en smagssag.
1/2 l øl
60 g sukker
0,5 spsk salt
1,2 l vand
200 g rabarber
130 g honning
frisk mynte
flødeskum
SÅDAN SKAL DU GØRE
Start med at forberede tilbehøret: Skær rabarber ud i papirtynde skiver. Vend med honning og lad hvile natten over.
Øllebrød: Rugbrød rives ned i en gryde. Alle ingredienserne blandes sammen i gryden og bringes i kog. Det må ikke bulderkoge. Husk at røre hele tiden. Der skal helst være øllebrød til op over albuerne.
Servér din øllebrød med flødeskum, råsyltede rabarber og hakket mynte (evt. også honningristede hasselnødder). Pynt med syren og hybenrose på toppen for en ekstra Instagram-værdig omgang øllebrød – #suhrs! Smukkere øllebrød findes ikke!